Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. Περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΓΕΝΙΚΑ

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Πατρών
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη
«Διοίκηση Επιχειρήσεων -Master in Business Administration (M.B.A.)»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών παρέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων -Master in Business Administration (M.B.A.)» στις ακόλουθες ειδικεύσεις:

  1. Μ.Δ.Ε. Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Μάνατζμεντ,
  2. Μ.Δ.Ε. Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ,  
  3. Μ.Δ.Ε. Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα.

Σκοπός του προγράμματος
Το πρόγραμμα παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον χώρο της Διοικητικής Επιστήμης με στόχο τη προετοιμασία των στελεχών για επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Σε ποιους απευθύνεται
Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής έχουν:

  • Πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής των οποίων το πτυχίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ
  • Πτυχιούχοι τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Το πρόγραμμα του ΜΒΑ διαρκεί τρία (3) εξάμηνα και αποτελείται από έξι (6) μαθήματα κορμού που καλύπτονται στο πρώτο εξάμηνο. Στο δεύτερο εξάμηνο, οι φοιτητές επιλέγουν μία από τις κατευθύνσεις και παρακολουθούν δύο (2) υποχρεωτικά μαθήματα και τέσσερα (4) μαθήματα της κατεύθυνσης.  Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιλέγουν εναλλακτικά 3 από τα προσφερόμενα μαθήματα της ειδίκευσής τους και 1 από τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής ή τα μαθήματα επιλογής των άλλων ειδικεύσεων. Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών ανά επιλεγόμενο μάθημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκατρείς (13) φοιτητές. Σε περίπτωση που οι φοιτητές που επιθυμούν να επιλέξουν ένα μάθημα υπερβαίνουν τους δεκατρείς (13) επιλέγονται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στο πρόγραμμα. Η διπλωματική εργασία είναι υποχρεωτική και εκπονείται στο τρίτο και τελευταίο εξάμηνο σπουδών. Τα μαθήματα του ΜΒΑ θα τα βρείτε εδώ.

Προσκλήσεις για αιτήσεις συμμετοχής στο ΜΒΑ ανακοινώνονται κάθε άνοιξη με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων το αργότερο μέχρι τα τέλη Μάϊου και αφορούν στο πρόγραμμα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς. Οι προσκλήσεις δημοσιεύονται σε επιλεγμένες εφημερίδες και στον ιστότοπο του ΠΜΣ (https://mba.upatras.gr, και μεταξύ άλλων αναφέρουν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και την διαδικασία επιλογής των υποψηφίων.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610-969-968 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00).

Επικοινωνία

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών,
Πανεπιστημιούπολη 26504 Ρίο Αχαΐα
+30-2610969968
 
 maps  facebook
alumnibma
alumni_upatras